Treneri na SSA 2020:

Simona Šutić je student master studija na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Aktivan je član Isteka od 2016. godine. Učestvovala je u organizaciji mnogih lokalnih projekata, imeđu ostalog i Soft Skills Academy 2017. Bila član Upravnog odbora 2018. i poslednje 3 godine je aktivna na internacionalnom nivou Udruženja. U toku 2019. godine bila je učesnik Treninga za trenere i od tada je održala preko 70 sati treninga, kako uživo, tako i online.

Trening: Kako izgraditi dobre i rešiti se loših navika

Marina Obrenovic je diplomirani inženjer Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na smeru Energetika. Preko 5 godina je aktivani član Udruženja studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC) – LK Beograd, gde je učestvovala na svim događajima Udruženja, bila član Upravnog odbora 2016. godine na poziciji Koordinatora za odnose sa javnošću, nakon čega je organizovala internacionalne projekte unutar Udruženja. 2018. godine postaje soft skills trener, i do dana današnjeg radi na prenosu znanja i usavršavanju drugih ljudi.

Trening: Rad u timu

Andriana Takić je (sertifikovani internacionalni Soft skills trener i) studentkinja master programa Music Engineering u Milanu. Takođe se bavi pevanjem, svira klavir i gitaru, tečno govori ruski i engleski jezik, a uči i italijanski.

Kao sertifikovani internacionalni soft skills trener, održala je preko 80 sati treninga, a takođe organizovala višednevne internacionalne trening događaje u okviru EESTEC Trening tima. Smatra da nam meke vestine pruzaju nove poglede i pitanja o temama kojima se neretko daje niži prioritet: one nam pomazu da bolje razumemo sebe i druge, da izgradimo kvalitetnije odnose u licnom i profesionalnom okruzenju, da bolje organizujemo svoje ciljeve i navike itd. Trening mekih vestina opisuje kao mogucnost da se siri licna zona komfora, i da se na interaktivan nacin, u sigurnom okruzenju, nauci i proba nesto novo. Najzanimljivije su joj oblasti kao što su prezentacione vestine, timski rad, komunikacione vestine, postavljanje ciljeva, produktivnost, upravljanje stresom itd.

Treninzi:Nenasilna komunikacija Emocionalna inteligencija

Miloš Mandić je rođen u 1991. godine u Beogradu. Studirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu nakon čega se preselio u Englesku i započeo karijeru kao softverski inženjer. Trenutno živi u Amsterdamu gde radi kao IT trener za kompaniju Elastic. Osim toga Miloš je i pokrenuo kompaniju Socializer koja uspešno pomaže ljudima da nađu društvo za različite aktivnosti.

Sada već daleke 2012. godine, bio je učesnik na projektu Soft Skills Academy u Beogradu, a dve godine kasnije je postao sertifikovani EESTEC trener nakon internog događaja u Skoplju. Miloš je održao preko 100 sati treninga mekih veština i preko 1000 sati IT treninga.

Trening: Prezentacione vestine

Marija Milanović_02

Marija Milanović je međunarodno sertifikovani soft skills trener i diplomirani inzenjer Elektrotehnickog fakulteta. Trenutno je na master studijama, na odseku za Signale i sisteme, a radi u kompaniji koja se bavi obnovljivim izvorima energije i trgovinom električne energije na berzi. Slobodno vreme koristi za putovanja i učenje stranih jezika, a osim engleskog govori francuski i španski jezik.

Tokom četiri godine angažovanja na brojnim projektima studentskog udruženja Istek, uslavršila je mnoge veštine, poput organizacije i rada u timu, komunikacionih veština, liderstva.

Kao trener je do sada održala preko 50 sati treninga sirom Evrope, a omiljene oblasti su joj prezentacione veštine i emocionalna inteligencija. Svoj trenerski rad vidi kao sjajnu priliku za unapređivanje sebe i drugih, kroz razmenu znanja i iskustava.

Trening: Emocionalna inteligencija

 

Treneri koji su bili prethodnih godina:

Edin Veljović

Edin Veljović, PwC Serbia

Edin Veljović, MBA, MCMI, MIC, Assoc CIPD ima zvanje višeg savetnika PwC Akademije za pitanja obuke top menadžmenta i predavač je u PwC Akademiji u Srbiji i regionu Centralno – istočne Evrope. Konsultantsku karijeru iz oblasti HR i strategije gradio je u profitnom i neprofitnom sektoru radeći sa rukovodiocima Javne uprave, Pravsuđa, top menadžmentom u bankarstvu, proizvodnji, logistici, IT industriji. Edin je stekao diplome uglednih poslovnih škola u Velikoj Britaniji kao što su University of Sheffield Management School (program Executive MBA), Chartered Management Institute, Chartered Institute for Personnel Development i Consultancy Academy (CIPD), koje su mu omogućile napredak u karijeri i profesionalni razvoj. Edin je aktivno učestvovao i u pokretanju i sprovođenju različitih razvojnih inicijativa i projekata u profitnim i neprofitnim organizacijama i različitim sektorima poslovanja kao što su sektor telekomunikacija, odnosi sa javnošću, IT, industrija čelika, industrija guma, tekstilna industrija, sektor obrazovanja, farmaceutska industrija, izdavaštvo i zdravstvene usluge. Edin je predavač saradnik na Grenoble Graduate School of Business, evropskoj poslovnoj školi u Grenoblu, u Francuskoj, gde predaje na programu za sticanje MBA diplome. Saradnik je časopisa Esquire u kom redovno objavljuje tekstove na temu ličnog razvoja.
Trening: Asertivna komunikacija

Milica Stanković

Milica Stanković, preduzetnik

Milica Stanković je sertifikaciju međunarodnog soft skills trenera mladih dobila 2011. godine od strane organizacije Zero Generation, uz dodatnu edukaciju na seminaru Train Advanced Trainers u Litvaniji 2014. godine. Kao dugogodišnji član EESTEC-a bila je koordinator projekata na lokalnom i međunarodnom nivou. Bila je trener na seminaru Leadership Summer School u Sofiji 2013. godine. Danas je vlasnik i programer u firmi P&R Software, gde se bavi izradom softverskih rešenja za srednja i velika preduzeća u oblasti zarada i ljudskih resursa, specijalizovanih za poslovanje u Srbiji.
Trening: Upravljanje stresom

Dragutin Oreški

Dragutin Oreški, Sertifikovani internacionalni Soft Skills trener

Dragutin Oreški, internacionalni EESTEC trener, rođen je 22.8.1991. Pre tri godine diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu Elektrotehnnike i Računarstva(FER), a pustolovan duh naveo ga je da krene i u jednu drugu – trenersku karijeru. Od svoje druge godine na fakultetu aktivan je u studentskim udruženjima eSTUDENT i EESTEC, kroz koje je stekao pregršt iskustva u timskom radu,vođenju projekata i odnosima među ljudima. Prakse na raznim mestima (Beograd, Meksiko, Indonezija) i podvig put oko sveta za 80 dana otvorili su mu nove vidike i promenili pogled a svet. Danas, on je siguran u ono što želi da radi – deliti svoje znanje s drugima i pomagati im u ostvarivanju svojih ciljeva. To radi kroz coaching i već 400 sati odrzanih soft skills treninga, a omiljena područja su mu upravljanje sobom i doticanje sa svojim vrednostima, emocijama, potrebama i načinima razmisljanja. Uveren je da je svako od nas stvoren za velike stvari, te i željan da pomogne ljudima u ostvarivanju vlastitog potencijala.
Trening: Emocionalna inteligencija

Milos Denic

Miloš Denić, Sertifikovani Soft Skills trener
Miloš Denić trenutno radi u kompaniji Mangonel d.o.o. kao HR Direktor, upravo zahvaljujući prethodnom iskustvu u radu sa ljudima, soft skills sertifikaciji i organizacionim veštinama. Kao student Elektrotehničkog fakulteta, bio je aktivan član Udruženja studentata elektrotehnike Evrope – EESTEC oko 4 godine. Udruženje mu je dalo priliku da se usavršava na mnogim poljima tako da je posle obuke za trenere u Istanbulu postao sertifikovani međunarodni trener. Ponosan je na neizmerno iskustvo u organizovanju i vođenju mnogobrojnih lokalnih i internacionalnih događaja i projekata. Najdraže i najizazovnije iskustvo mu je bila pozicija glavnog organizatora sajma poslova za studente i diplomce tehničko – tehnoloških fakulteta „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“. Oblasti njegovog ineresovanja su dinamika tima, timski rad, upravljanje stresom i konstruktivna kritika – feedback. U slobodno vrijeme se bavi grafičkim dizajnom i marketingom. Veliki je fan iUređaja, opušta ga i oraspoložava zelena boja i koristi svaku slobodnu priliku da obiđe prijatelje širom Evrope i sveta koje je stekao tokom volontiranja u EESTEC-u.
Trening: Team building

Tamara Kovačević

Tamara Kovačević, Sertifikovani internacionalni Soft Skills trener

Tamara Kovačević je apsolvent Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na smeru Biohemijsko inženjerstvo i biotehnologija. Aktivan je član Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST već 5 godina, gde je stekla veliko iskustvo iz oblasti korporativne komunikacije, fundraising-a i project management-a. Od 2016. godine je sertifikovani internacionalni Soft Skills trener. Od tada je održala preko 120 sati treninga kako na događajima u Srbiji tako i u Crnoj Gori, Itaiji, Sloveniji, Nemačkoj i Letoniji. Pored držanja treninga, Tamara već 9 godina radi kao instruktor i koreograf modernih stilova igre u različitim plesnim školama, i aktivno se bavi plesom preko 14 godina. Oblasti od posebnog interesovanja su joj: kreiranje navika, postavljanje ciljeva, komunikacija i motivacija.
Trening: Komunikacione veštine

Teodora Pavlović

Teodora Pavlović, Sertifikovani internacionalni Soft Skills trener

Teodora Pavlović je sertifikovani internacionalni Soft Skills trener od februara 2018.godine. Od tada držala je različite obuke kako za studente, tako i za srednjoškolce. Teodora je apsolvent Tehnološko-metalurškog fakulteta gde je tokom svog studiranja bila aktivan član Udruženja studenata tehnike Evrope kao i Udruženja za Ujedinjene Nacije Srbije. Tokom dugogodišnjeg volontiranja, organizovala je mnoge događaje u Srbiji i inostranstvu gde je stekla veliko iskustvo iz fundraising-a, komunikacije i liderstva. Sanja o tome da jednog dana ima svoju jedrilicu. Njene omiljene oblasti su liderstvo, komunikacija i emocionalna inteligencija.
Trening: Komunikacione veštine

Miroslav Lonačervić

Miroslav Lončarević, Debug Solutions

Miroslav Lončarević je preduzetmik sa preko 15 godina radnog iskustva u prodaji i Informacionim tehnologijama. Radio je kao predavač u Samsung School of Sales, školi soft skill i prodajnih veština na medjunarodnom nivou, i kao takav pohadjao treninge kod eminentnih predavača i trenera iz kompanija kao što su IBM, HP i Oracle. Nekoliko godina se bavi edukacijom u oblasti testiranja software-a i procesima regrutacije i selekcije kandidata za preduzeća iz oblasti IT-a u Srbiji.
Trening: Pisanje CV-ja

lana_andric

 Lana Andrić Šaranović, I&F McCann Adriatic

Lana je od 2015. godine deo tima I&F McCann Adriatic i na poziciji je Head of HR. Zajedno sa timom ljudskih resursa Lana je zadužena za razvoj i edukaciju zaposlenih, kao i za selekciju novih ljudi za sve agencije I&F McCann Adriatic. Lana ima iskustva u držanju treninga na različite teme – medijski nastup, prezentacijske veštine, feedback, timski rad, lični razvoj menadžera i sl. Pre dolaska u I&F McCann Grupu radila je u PR agenciji kao menadžerka sektora edukacije i na televiziji B92 kao novinarka.  Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu na smeru Srpska književnost i jezik.
Trening: Prezentacijske veštine

jelena filipovic

Jelena Filipović je diplomirala na Beogradskom Univerzitetu, Odeljenju za Psihologiju 2011. godine. Svoju karijeru je pocela kao Recruitment Consultant u HR agenciji, i narednih 5 godina se, u nekoliko razlicitih kompanija, bavila procesima regrutacije i selekcije kandidata. U kompaniji Endava je zaposlena od avgusta 2016, gde je trenutno na poziciji People Development Specialist i njena svakodnevna zaduzenja su usmerena na podrsku u kontinuiranom razvoju i daljem napredovanju zaposlenih u Endavi.

 Marija Paunović

Marija Paunović je masterirala na Beogradskom Univerzitetu, Odeljenju za Psihologiju 2013. godine. Svoju karijeru je počela kao Recruitment Consultant u HR agenciji, gde je radila godinu i po dana i gde se bavila procesima regrutacije i selekcije kandidata za različite klijente u raznim industrijama. U kompaniji Endava je zaposlena od maja 2015, gde je trenutno na poziciji Recruitment Business Partner i gde se bavi procesima regrutacije i selekcije kandidata, a uključena je i u procese onboardinga i izveštavanja.
Trening: Pisanje CV-a i razgovor za posao

 Maja Vukojević

Maja Vukojević radi na poziciji Recruitment Specialist u Endavi od novembra 2017. godine, a svoje prethodno radno iskustvo stekla je u HR agenciji i proizvodnoj kompaniji, kao Recruitment Consultant. Stekla je diplomu Master psihologa na Filozofskom fakultetu u Beogradu 2014. godine, a svoje iskustvo je započela 2013. i od tada se najviše bavi regrutacijom. U Endavi njene svakodnevne aktivnosti obuhvataju pronalaženje novih kandidata, celokupan proces regrutacije i selekcije kandidata, kao i upoznavanje novozaposlenih sa politikom kompanije, procedurama i načinom rada.
Trening: Pisanje CV-a i razgovor za posao

 Jovana Todorov

Jovana Todorov radi na poziciji Recruitment Specialist-a u Endavi od juna 2016 godine. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu, na Odeljenju za psihologiju i po zanimanju je Master psiholog. U Endavi su neke od njenih svakodnevnih aktivnosti regrutacija i selekcija novih kandidata, vođenje kandidata kroz sam proces selekcije, kao i pronalaženje novih kandidata. Pored toga, deo je Onbording tima koji se trudi da novozaposlenima tokom prvih dana rada približi način rada, procedure i kulturu kompanije.
Trening: Upravljanje vremenom

 Nevena Bajković, PwC Serbia

Nevena Bajković je diplomirani psiholog, psihoterapeut u edukaciji i deo je PwC HR tima. Nevena je tokom studija bila okrenuta nauci. Bila je član Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju, saradnik u Istraživačkoj Stanici Petnica, prve četiri godine bila je deo Festivala Nauke, učestvovala u Noći istraživača. Zatim se okrenula praksi. U PwC-u je prvo bila posvećena organizaciji i monitoringu treninga zaposlenih. Trenutni fokus joj je na regrutaciji, selekciji i privlačenju talenata.
Trening: Efektivan Fidbek

 Milica Ćirić, PwC Serbia

Milica je zaposlena u Odeljenju za ljudske resurse PwC-a i fokus su joj upravljanje procesima koji se tiču razvoja zaposlenih. Prethodna radna iskustva uglavnom se tiču brojnih projekata za mlade koji su imali za cilj da putem različitih edukativnih aktivnosti učesnike odvedu do pozitivnih promena na individualnom razvojnom planu, a samim tim da izazovu i vidljive promene u društvu. Ko-autorka je vodiča za mlade “Mladi i svet rada” koji je nastao tokom njenog angažovanja pri KOMS (Krovna organizacija mladih Srbije). Od nedavno je sertfiikovani NLP praktičar što joj donosi nove uvide prilikom procenjivanja – motivacije zaposlenih; kvaliteta interne komunikacije unutar timova kao i razvijanju i održavanju odnosa u poslovnom okruženju.
Trening: Efektivan Fidbek

DSC_1949

Hana Mates, I&F McCann Grupa 

Rođena je 1989. godine u Beogradu. Osnovne studije završila je na Fakultetu političkih nauka, a master studije je na Fakultetu organizacionih nauka, smer menadžment ljudskih resursa. Hana je od 2014. godine deo tima I&F McCann Grupe i na poziciji je HR Coordinator. Zajedno sa timom ljudskih resursa, zadužena je za vođenje programa praktikanata, kao i za regrutaciju i selekciju novih ljudi za sve agencije I&F McCann Grupe. Trening: Prezentacijske veštine

Dušica Ve

dusica velickovic

ličković je diplomirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odsek Psihologija. Svoju karijeru je započela 2016 godine u kompaniji Endava gde radi kao Recruitment Specialist. Fokus njenog rada je proces selekcije i regrutacije kandidata, konsultovanje Hiring Managera u vezi istih, kao i prepoznavanje i prikupljanje svih informacija koje na bilo koji način mogu da utiču na karijeru zaposlenih. Takođe, zadužena je i za vođenje programa praksi u kompaniji i sprovođenje kandidata kroz ceo proces selekcije.

Danijela Stanković je diplomirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Odeljenje za Engleski jezik i književnost. U toku i po završetku studija, radila je kao prevodilac u različitim međunarodnim nevladinim organizacijama u BiH i u Beogradu. 2007.godine je preusmerila svoju karijeru i počela da radi kao HR Consultant u HR agenciji. U poslednjih 10 godina, pokrivala je razne HR procese (Staff Leasing, Recruitment, Outplacement, Consulting) u kompanijama koje pokrivaju različite industrije. U kompaniji Endava radi od 2013.godine, a trenutno je na poziciji People Development Business Partner i fokusirana je na razvoj zaposlenih, njihovo zadovoljstvo, kao i na razvoj i osnaživanje leadership strukture u kompaniji.
ninoslav

Ninoslav Rupić je diplomirao na Odeljenju za Psihologiju Univerziteta u Beogradu. Nakon rada u vladinom i nevladinom sektoru, uglavnom na polju društvenog organizovajna i borbe protiv korupcije, zaposlio se u kompaniji PSTech (današnja Endava) na poziciji regrutera. Karijera ga je vodila ka većem angažovanju “na terenu”, prvenstveno u saradnji sa softverskim zajednicama, fakultetima i drugim obrazovnim ustanovama, te je preuzeo odgovornost pozicije Communication Specialist i trenutan fokus mu je HR branding i marketing. U slobodno vreme se bavi nekim od brojnih hobija zbog kojih nema vremena za nove hobije.

 

Bojana

Bojana Nenezić, Sertifikovani internacionalni Soft Skills trener 

 

Bojana Nenezić je student 4. godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na odseku za Signale i sisteme. Već više od dve godine aktivan je član Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC, u kojem je imala priliku da radi na velikom broju projekata u različitim timovima i organizuje lokalne i međunarodne događaje. Postala je sertifikovani Soft Skills trener i izuzetno je motivisana da stečena znanja primeni u praksi.Svoja iskustva i znanja razmenjuje sa trenerima iz drugih zemalja Evrope. Slobodno vreme provodi na putovanjima na kojima upoznaje nove prijatelje i unapređuje svoje veštine. Bavi se orijentiringom i voli da čita klasike ruske književnosti.

catherine-ferrary-simon

Catherine Ferrary Simon, Namics 

 

Catherine is a native New Yorker who lives in Belgrade. Called the task hero and queen of efficiency, she is a proponent of using web systems to streamline and optimize business processes. Catherine is the Unit Manager of the Belgrade office of Namics, the leading Swiss full digital service agency. Training: Time Management and Project Management

Mia Meleghy

Mia Meleghy, Ernst & Young

Rođena je 1992. Godine u Smederevu. Diplomirala je na Beogradskoj Bankarskoj Akademiji. Od 2014. Godine zaposlena je u kompaniji Ernst & Young d.o.o. Beograd u odeljenju za upravljanje ljudskim resursima. Njena zaduženja obuhvataju: organizovanje treninga, regrutacija i selekcija kandidata, koordinisanje ACCA i drugih stručnih ispita, koordinisanje rada praktikanata, rad sa alumni mrežom, CSR… Trening: Biserna ostrva

maja_gabrijan

Maja Gabrijan, I&F McCann Grupa 

 

Maja Gabrijan u agenciji Represent Communications vodi HR sektor, pre toga se bavila razvojem treninga interno i eksterno. Maja je sertifikovana predavačica Londonske škole za odnose s javnošću i Coach Akademije za coaching iz Velike Britanije. Njene ključne teme obuka su iz oblasti razvoja ljudi i komunikacije: lični razvoj menadžera, upotreba coaching modela, motivacija, retorika i prezentacijske veštine, coaching, krizna komunikacija, timski rad. Zvanje diplomirane politikološkinje za novinarstvo i komunikologiju stekla je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Bavila se novinarstvom, radila u Građanskom savezu Srbije i kao PR ministra inostranih poslova SCG. Član je UO Fonda Maja Maršićević-Tasić koji dodeljuje nagradu Osvajanje slobode. Treninzi: 1. Pisanje CV-a i priprema za razgovor za posao 2.Prezentacijske veštine

Jelena Krneta

Jelena Krneta, Sertifikovani Soft Skills trener 

 

Od malih nogu borac za pravednost, nesuđeni predsednik zemlje, ali sigurna da je rad sa ljudima njen pravi put. Tokom studentskih dana spoznaje važnost aktivizma i postaje jedan od najaktivnijih članova ESTIEM studentske organizacije što joj donosi nezamenljivo iskustvo u radu na lokalnim i evropskim projektima. ESTIEM je bio čvrsta baza za građenje karijernog puta i vrata ka poslovnom svetu. Danas nakon višegodišnjeg rada iza sebe, volju/želju/potrebu za novim znanjima i iskustvima pronalazi upravo u ljudima. Jer ljudi su za nju baš to – motivacija. Trening: Poslovna komunikacija i feedback

Vukica

Vukica Jekić, Sertifikovani internacionalni Soft Skills trener

Rođena 1988. godine u Kraljevu. Na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, na kome je završila osnovne studije, bila je aktivan član Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC. Nakon bogatog iskustva stečenog organizovanjem različitih projekata u ovoj i u drugim studentskim organizacijama i stalnim usavršavanjem, postala je međunarodni trener. Bila je član i koordinator organizacionih timova mnogih događaja lokalnog i međunarodnog tipa. Kao jedan od značajnijih izdvaja sajam poslova za studente i diplomce tehničko – tehnoloških fakulteta „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“, najveći studentski projekat ovog tipa u Srbiji. Rad u upravnom odboru ovog projekta doneo joj je veoma vredno iskustvo u upravljanju timovima, kao i u poslovnoj komunikaciji i organizovanju vremena. Svoj karijerni put pozicionirala je u svetu IT industrije, gde je konstantno učenje način života. Smatra da ne postoje granice po pitanju ličnog usavršavanja i sticanja veština koje nam mogu pomoći u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima, kao i za brže napredovanje i postizanje većih uspeha u poslovnom smislu i da je konstantan rad na sebi jedini ispravan način. Voli da putuje i izlazi, pa je često “živela u koferu”, a uživa u muzici i maratonskom gledanju serija kada obaveze to dozvole. Njene oblasti interesovanja, kao trenera, usmerene su ka motivaciji i liderstvu, upravljanju projektima, strateškom planiranju i veštinama komunikacije. Trening: Project management i Time management

Marija

Marija Jemuović, Sertifikovani internacionalni Soft Skills trener 

 

Marija Jemuović je završila osnovne i master studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Radi kao softverski arhitekta i competence coach u švedskoj IT kompaniji Mogul. Zbog doprinosa u programerskoj zajednici, proglašena za EMVP-ja (Episerver Most Valued Professional) od strane firme Episerver čije proizvode koristi. Član je Isteka od 2006. godine. Kao potpredsednica za unutrašnje poslove Međunarodnog Isteka (EESTEC International) imala je priliku da bude vođa i član preko 20 interkulturalnih timova. Marija je bila zadužena za informisanost, komunikaciju i motivaciju 40 evropskih lokalnih komiteta. Jedan je od osnivača Istek trening sistema. Sada nosi zvanje Počasnog trenera i drži treninge u oblasti komunikacionih, liderskih i timskih veština, kao i projektnog menadžmenta. Držala treninge u okviru programa Youth in Action u organizaciji Evropske komisije. Trening: Liderstvo i motivacija

Slika Katarina Radulaski-Najdenov

Katarina Radulaski-Najdenov, Sertifikovani internacionalni Soft Skills trener 

 

Rođena je 10. marta 1982. godine u Beogradu. Kao student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu bila je aktivan član Udruženja studenata elektrotehnike Evrope EESTEC. Nakon organizovanja više desetina projekata, sticanja iskustva i usavršavanja, juna 2008. godine postala je soft skills internacionalni trener. Učestvovala je na skoro svim najvažnijim međunarodnim događajima Udruženja. Njene oblasti interesovanja, kao trenera, prvenstveno se baziraju na komunikacionim i prezentacionim veštinama, radu sa ljudima i odnosima u timu.Od decembra 2008. godine bila je angažovana kao asistent na Microsoft Sales akademiji, a od 2009. postala je i saradnik Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu. Tokom 2010. i 2011. radila je na mestu koordinatora Obrazovnog centra u međunarodnoj kompaniji ABS Minel. Godina 2012. joj je donela nove privatne i poslovne izazove i angažovanje na poziciji Facility Managera za Srbiju u kompaniji MT&T Property Management gde i dalje vodi najbolji fasiliti tim u regionu za kompaniju Ericsson telekomunikacije.Desetine održanih treninga u zemlji i inostranstvu čine je jednom od najboljih trenera koje EESTEC ima, a Katarina se i dalje rado odaziva na poziv Organizacije čiji je alumni od 2010. godine. Trening: Komunikacione veštine