Uopšteno o Akademiji:

„Soft Skills Academy – Unapredi svoje sposobnosti!“ je besplatan seminar ličnih i profesionalnih veština namenjen studentima svih Univerziteta u Srbiji. Organizuje se jedanaesti put zaredom od strane Evropskog udruženja studenata elektrotehnike – EESTEC. Održaće se online od 7. do 9. avgusta 2020. godine, prijavljivanje za učešće na seminaru traje do 31. jula.

Seminar je besplatan i otvoren za sve zainteresovane studente svih univerziteta u Srbiji, a 30 najboljih kandidata biće izabrano da učestvuje na treninzima. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Univerziteta u Beogradu, Elektrotehničkog fakulteta.

Na koji način možeš da se prijaviš?

Prijavi se OVDE do 31. jula, tako što ćeš popuniti prijavu do navedenog roka.

Treninzi i treneri:

Treninzi na seminaru su posvećeni  unapređenju ličnih i profesionalnih veština učesnika, razvoju polaznika kao pojedinaca , a teme treninga su osmišljene tako da odgovore na profesionalne izazove kojima će polaznici u budućnosti biti izloženi. Seminar nudi treninge sa temama: vremenskog organizovanja, prezentacionih i komunikacionih veština, vođenja projekata, rešavanja konflikata, liderskih veština i srodnih tema. Treninge će držаti predstаvnici konsultаntskih kućа i kompаnijа sа kojimа sаrаđujemo, kao i sertifikovаni internаcionаlni Istek (EESTEC) treneri.

Kriterijumi na osnovu kojih se biraju učesnici:

Najbitnije je da kandidat zaista prepoznaje značaj Akademije za svoj lični i profesionalni razvoj. Tražimo motivisane i društveno angažovane studente koji će znanje stečeno na Akademiji na najbolji način primeniti u konkretnim situacijama u budućem poslovnom životu. Pri odabiru  polaznika posebno ćemo vrednovati angažman u vannastavnim aktivnostima, motivaciju za ličnim napretkom, svestranost i  ambicioznost .

Šta studenti dobijaju učešćem na Akademiji?

Studenti će nakon Akademije steći neprocenjivo iskustvo, uspostaviti kontakte sa ambicioznim i uspešnim studentima iz Srbije i vodećim kompanijama u oblasti konsaltinga.

Treninzi koje održavamo su sjajan način da se polaznici istaknu, usavrše i razviju na poljima koja nisu zastupljena na fakultetu. Akcenat je stavljen na veštine koje nisu deo znanja ponuđenog u okviru univerzitetskog obrazovanja, ali ga odlično dopunjuju.

Po završetku Akademije, svako od učesnika će dobiti sertifikat potpisan od strane organizatora, kao i CV suplement koji će sadržati opise svih odslušanih treninga (koji se može priložiti uz CV pri konkurisanju za posao).

Ideja za nastanak Akademije:

Radom na brojnim lokalnim i internacionalnim projektima, potrebom da se isti prezentuju, komunikacijom  sa predstavnicima kompanijama, pojavljivanjem u medijima i radom u različitim timovima, članovi Isteka su stekli veštine koje ih vidno ističu od kolega koji se kroz studije nisu susretali sa pomenutim prilikama. Budući da sistemom obrazovanja nije obuhvaćen program koji se bavi mekim veštinama, došli smo na ideju da organizovanjem ovakvog događaja  omogućimo studentima svih fakulteta u Beogradu da prisustvuju ovakvim treninzima i upotpune stručno znanje.

Utisci učesnika od prethodnih godina:

Utisci učesnika su  svake godine bili  pozitivni. Povratne informacije koje dobijamo od bivših participanata nam svedoče da je u današnje vreme velike konkurencije učešće na događaju ovog tipa upravo ono što mladog, ambicioznog čoveka ističe prilikom konkurisanja za posao. Mišljenje učesnika shvatamo vrlo ozbiljno, a predloge analiziramo i trudimo se da na osnovu njih svake godine Akademiju unapredimo.

Vidimo se na Akademiji!