Akademija je svečano otvorena!

Categories: Vesti

Danas, 9. aprila 2013. godine, u Svečanoj sali Građevinskog fakulteta, otvoren je seminar „Soft Skills Academy – Unapredi svoje sposobnosti!“. Ceremonija otvaranja je održana sa početkom u 10 časova, ispred 50 učesnika Akademije i mnogobrojnih profesora i predstavnika kompanija i medija.

 

Studentima se obratio Prorektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Miodrag Popović, sa sledećom porukom: „Nadam se da ćete u narednih nekoliko dana steći znanja, koja u normalnim nastavnim programima fakulteta nećete sresti. Ima puno interesantnih disciplina koje ne mogu biti uključene u nastavni plan i program iz raznoraznih razloga, počev od ograničenja opterećenja studenata, broja časova i tako dalje, pa do toga da za neke oblasti ne možete čak ni da nađete kvalifikovani nastavnike, ne zato što ih nema, nego zato što ne zadovoljavaju neke stroge kriterijume za izbor nastavnike Univerziteta, a ovo su nove discipline koje se tek razvijaju. Nadam se da ćete ovo što ćete čuti da će vam pomoći u daljem profesionalnom razvoju i da će vam pomoći na poslu koji vas očekuje posle završetka studija tako da, na kraju, želim vam uspešan rad i prijatan boravak na seminaru.“

Milica Pavlović, glavni organizator Akademije, pozdravila je učesnike rečima: „Ništa nije jače od ideje čije je vreme došlo. Našoj ideji vreme je došlo pre četiri godine kada su članovi našeg udruženja prvi put organizovali događaj edukativnog karaktera, sa ciljem da se na jednom mestu okupe ambiciozni i uspešni studenti i da im se omogući da prošire i obogate svoje obrazovanje razvijanjem veština koje su u današnje vreme veoma cenjene u poslovnom svetu. Ova ideja iz godine u godinu jača, čemu u prilog govori i sve veće interesovanje od strane mladih ljudi za naš seminar.. Posebno smo ponosni na veliki broj pijava ove godine – čak 900 studenata je izrazilo želju za učešćem na ovogodišnjoj Akademije!

Kao predstavnik Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima i ispred grada Beograda, otvaranje Akademije je svojim rečima upriličio i Goran Šehović, zamenik direktora Agencije: „Posebno mi je zadovoljstvo i čast sto već sedam godina sarađujemo sa Udruženjem studenata elektotehnike Evrope- Istek. Ne samo što kroz školovanje pokazujete zavidne rezultate, jaku volju i predanost studijskim obavezama, već i pokrećete ovako korisne seminare, radionice i konferencije, a sve u svrhu kvalitetnijeg budućeg radnog angažovanja. To je za svaku pohvalu i uvek računajte na moju ličnu podršku, gde god da budem, i, što je još važnije, na podršku grada i Agencije. Istovremeno koristim priliku da pozovem što veći broj studenata da se uključi u rad Udruženja jer je to korisno i za njih i za Istek.

 

Author: Violeta Jekic